"Geldzaken die geldzorgen worden... soms hoeft er niet eens zoveel te gebeuren voordat dat het geval is."

Wat is bewindvoering

Bewindvoering (beschermingsbewind) is bedoeld voor mensen die tijdelijk of langdurig niet in staat zijn zelf voor hun financiële administratie te zorgen. Dit kan zijn door lichamelijke of geestelijke problemen of de situatie waarin zij verkeren.

Hoe gaat het in zijn werk

Beschermingsbewind wordt aangevraagd bij de rechtbank. U kunt dit zelf doen, maar ook uw partner of naaste familieleden kunnen een verzoek hiertoe doen. Bij een minderjarige kan een voogd beschermingsbewind aanvragen.

Waarom een professionele bewindvoerder

Als familielid is het soms moeilijk om zorg en geldzaken van elkaar te scheiden. Om dit toch goed geregeld te hebben, kan Pit Bewindvoering door de rechter aangesteld worden als beheerder van uw financiën. Ons kantoor neemt dan de verantwoordelijkheid voor het beheer van uw financiën van u over en staat daarbij onder controle van de kantonrechter.
Dit betekent dat Pit Bewindvoering met betrekking tot bewindvoering aan alle wettelijke kwaliteitseisen voldoet. Ons kantoor legt jaarlijks verantwoording af aan de kantonrechter. Dit gebeurt door middel van een financieel verslag voor elke cliënt afzonderlijk.

Beschermingsbewind en schulden

Beschermingsbewind is niet hetzelfde als schuldsanering. Wanneer u schulden heeft, zal uw bewindvoerder samen met u kijken hoe deze schulden het beste kunnen worden opgelost. Indien mogelijk begeleiden wij u naar de schuldhulpverlening in uw gemeente.

Wat kunt u van ons verwachten

In een intakegesprek komt één van onze consulenten bij u thuis om uw situatie door te spreken en bekijken wij samen met u wat wij voor u kunnen betekenen. Wij verzorgen voor u de aanvraag voor het bewind bij de rechtbank. Wanneer u in beschermingsbewind komt, nemen wij uw financiën van u over. Wij openen een beheerrekening op uw naam, waarop uw inkomen gestort wordt. Hiervan betalen wij uw vaste lasten. Ook ontvangt u, afhankelijk van de mogelijkheden, elke week leefgeld op uw eigen rekening. Alle post die betrekking heeft op uw financiën komt bij de bewindvoerder binnen en wordt door hem/haar afgehandeld.
Ook zal uw bewindvoerder checken of u recht heeft op bepaalde toeslagen, kwijtscheldingen of bijzondere bijstand om uw inkomen te verhogen. De bewindvoerder vraagt deze voorzieningen voor u aan. Tevens doet de bewindvoerder uw jaarlijkse belastingaangifte.

Wij spreken over een problematische schuld wanneer:

Bij Pit Bewindvoering geloven we dat iedereen recht heeft op rust en stabiliteit als het gaat om geld. We zijn er om je te helpen en samen gaan we voor een betere financiële toekomst.

Wij zijn PIT Bewindvoering

Pit Bewindvoering is een organisatie die mensen helpt met hun geldzaken. Soms kan het moeilijk zijn om je geld goed te beheren, en dat kan stress en zorgen veroorzaken. Wij zijn er om je te helpen rust en stabiliteit te vinden in je financiën.

Ons team van ervaren bewindvoerders zorgt ervoor dat je geldzaken goed worden geregeld. We helpen je met het maken van een budgetplan, betalen je rekeningen op tijd en zorgen ervoor dat je geld op een veilige manier wordt beheerd. We werken
ook samen met andere organisaties die je kunnen helpen met schulden, zodat je weer een frisse start kunt maken.

De jarenlange ervaring van Pit Bewindvoering is een waardevol voordeel voor onzecliënten. Het stelt ons in staat om met vertrouwen en nauwkeurigheid te werken, waarbij we rekening houden met de specifieke behoeften en omstandigheden van elke individuele cliënt. We streven ernaar om een verschil te maken in het leven van
mensen door middel van onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van financiële zorgverlening.

We begrijpen dat geldzorgen soms overweldigend kunnen zijn, maar we zijn hier om je te ondersteunen. Samen werken we aan het creëren van een stabiele financiële toekomst, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over je geld.

Bij Pit Bewindvoering geloven we dat iedereen recht heeft op rust en stabiliteit als het gaat om geld. We zijn er om je te helpen en samen gaan we voor een betere financiële toekomst.

Neem contact op

Hoe kunnen wij helpen?

Pit Bewindvoering helpt mensen die met hun financiën in de problemen zijn gekomen of daarin dreigen te komen. Ook kan Pit Bewindvoering de belangen behartigen van mensen die niet zelfstandig beslissingen over hun gezondheid kunnen nemen.

* Verplichte velden

Downloads

Klachtenreglement
Klachtenformulier
 

Links

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
 

Contact

PIT Bewindvoering
Postbus 15, 3984 ZG Odijk

Copyright 2023 PIT Bewindvoering | Alle rechten voorbehouden